Баскетболистите на „Дунав“ се издъниха неочаквано у дома със 73:80 /21:18, 15:25, 21:20, 16:17/ срещу „Чавдар“ /Троян/. Русенският отбор изигра много слаб мач на фона с очакванията, че ще продължи да расте след добрите си двубои през есента. Тимът бе неориентиран и тромав в нападение, а трагичната защита позволи на съперника да бележи точки по всевъзможни начини - с изстрели от всякаква дистанция, пробиви, къси пасове и завършващи атаки под коша. Не бе за вярване, че центровете на „Дунав“, особено Денис Титов, могат да действат толкова плахо в отбрана. А точно той със своите 208 сантиметра би трябвало да се разпорежда като цар под ринга.
Най-лошото е, че целият отбор игра равнодушно и някак без настроение. С една дума - нямаше баскетболист, който да заслужи оценка над тройка по шестобалната система. Старши треньорът Николай Господинов направи всичко, за да събуди избраниците си, опита различни варианти, но така и не се намери сплотена и бойка петица, готова да направи обрат. 
На този фон тимът на „Чавдар“, в чиито редици бе игралият преди години в „Дунав“ Христо Господинов, игра много умно, опростено, събрано и тактически грамотно. Троянци бяха еднакво старателни в защита и нападение, а с някои от бързите си атаки през центъра направиха за смях отбора на „Дунав“. Малко извинение е, че стрелбата на балканджиите вървеше като по чудо, докато поне след десетина шута на русенските баскетболисти топката потанцува по обръча, без да влезе в коша.
„Нямам обяснение за тази слаба игра. Говорих с момчетата и ги питах какво става, какво не им е наред. Ръководството на клуба е коректно с тях. Вероятно има и такива мачове. Надиграха ни, факт. Сега трябва да се изправим и да гледаме напред“, коментира пред „Утро“ членът на УС на БК „Дунав“ Росен Дунов.  
В следващия си мач дунавци ще гостуват на „Академик“ /Благоевград/.
„Дунав“: Самойлович 9, Титов 12, Герасим Николов 13, Николай Николов 12, Радев 4 /Тончев 15, Михайлов 6, Хаджирусев 2, Минков/.