След като дълго се колеба между Георги Първанов и Сергей Станишев, Нидал Алгафари окончателно се завърна при Столетницата. Днес той обяви във Фейсбук, че е взел решението си след разговора с лидера на БСП и БСП. Той преоткрил Станишев и установил, че е единствения, който поставя интересите на партията над своите.
"Приятели, преди дни имах разговор с Председателя на БСП и ПЕС Сергей Станишев. Резултатът от срещата е, че открих качество в този политик, което липсва при много други. Той намери сили да преглътне личната обида от нападките ми в името на партията. Познавам много политици, но Сергей и Николай Добрев са единствените, за които БСП е повече от личното аз. Не поиска извинение или посипване с пепел напротив, поиска опита и знанията ми за да се представи БСП по-добре на изборите! Приех! Ще направя каквото мога и е по силите ми за да се представи БСП достойно и да победи!", написа Алгафари в социалната мрежа преди минути.

След серия поздравления от фенове, Алгафари обаче получи и не малко критики за новата си позиция. "Е!!! Само преди месец пишехте и говорехте съвсем други неща! Ще си отмъщавате на Първанов ли? Не ми се струва честно и спортсменско. По-добре би било да преглътнете личната си обида и да използвате опита и знанията си в ... друга сфера просто",

В коментарите се е включил и тв водещият Иво Танев. "Какво и кой ще победи??!!?? Стига с тези победи. Една партия е победила тогава, когато и изтече мандата, хората да я аплодират за свършената работа. Това е победа! Всичко останало е ЦИРК! Пълен цирк!!!!! Направете смислена кампания! ОК. Но това, което е залегнало в тази кампания трябва да бъде изпълнено. Това е победа!", написа той.