Повече от два часа продължава протестът пред Народното събрание, въпреки разрешения един час.

Въпреки, че част от хората започнаха да се разотиват, пред служебния вход на парламента продължават да стоят десетки граждани, които настояват за оставката на кабинета и за разпускането на Народното събрание. Тази сутрин пред Народното събрание гражданите изразиха нееднократно недоволството си, обстрелвайки с домати сградата на парламента и прозорците на парламентарните групи. Нееднократно се чуха думите на песента на протеста "Когато падне БСП", а всеки, който излизаше и влизаше в Народното събрание беше шумно освиркван независимо дали е министър, депутат или обикновен служител. Сред протестиращите бяха забелязани активисти на ГЕРБ, Яне Янев и Стефан Гамизов.

Група граждани дори последваха депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов чак до храм-паметника "Александър Невски" в опита си да поискат сметка за свършеното от него до момента. Те го освиркаха и настояха да разберат дали ще си подаде оставката, но отговор така и не получиха. Заради продължаващия протест, някои от депутатите така и не посмяха да излязат и останаха в Народното събрание, въпреки че пленарно заседание няма да има.

Едно от настояванията на протестиращите беше "Не е време за плана Орешарски, време е за плана "МаршALL". Някои дори донесоха метли, за да изметат боклука. "Не искаме правителство на енергийната мафия", категорични бяха повечето от протестиращите. Организаторите на уличното "заседание" на етичната комисия на парламента пък многократно днес призоваха председателя на комисията Волен Сидеров да отиде при тях и да проведе заседанието "под масата".

Зам.-председателката на НС Мая Манолова се опита да се срещне и да разговаря с протестиращите пред централния вход на парламента. Тя покани всички, които имат предложения за промени в Изборния кодекс да ги представят днес в 15 ч., когато има заседание на парламентарната комисия. Манолова, обаче, беше освиркана и тъй като към нея полетяха домати, яйца и кроасани, тя не можа да продължи да разговаря с протестиращите и се наложи да влезе в сградата на парламента.

"Няма как в една демократична държава проблемите да се решават без разговори, без диалог. Поканила съм онези, които имат предложения да дойдат днес в 15 ч. в парламента", обясни Манолова пред медиите. По-рано тази сутрин стотина души излязоха "На кафе" пред НС, за да напомнят на народните представители думите на Петко Славейков, че "всяка власт, която се отдалечава от народа, пада като дърво, отсечено в корена".

Протестиращите дойдоха, за да поискат касиране на изборите и провеждане на нови по честен и демократичен начин. И на днешния гръмогласен протест можеха да се видят плакати с надписи: "За мен е въпрос на чест да съм тук", "Не съм платен, мразя ви безплатно". Към сградата на НС полетяха домати. Редом до лозунгите "Не на политическия франкенщайн БСП, ДПС и Атака" можеха да се видят и "ГЕРБ=Мафия" и "Къде сте, ГЕРБ".

Група от граждани дори реши да организира импровизирано заседание на парламентарната комисия по етика, което трябваше да се проведе на пластмасова маса, такава, каквато председателят на комисията Волен Сидеров използваше, за да се предпази от летящи към него предмети в първите дни от протеста. Днес скандиранията "Оставка" и "Мафия" продължиха както пред служебния вход на парламента, така и пред централния вход откъм паметника на Цар Освободител.