Играта на криеница между Муса Палев, новоизбрания областен управител на област Благоевград, репортерите и протестиращите продължава. Днес в 16 часа той отново излезе през задния вход на сградата.

Кога е влязъл Палев в областната администрация си остава загадка. Но в точно в 16 часа той излезе отзад, качи се в син опел, наблизо имаше цивилни полицаи от служба "Сигурност" към ОД на МВР. По информация на БГНЕС, Палев преди да пристигне в Благоевград се обажда на директора на ОД на МВР комисар Георги Костов. Палев паркира джипа си в двора на полицията, качва се в техен автомобил и влиза през задния вход, за да заеме поста, поет преди седмица. На излизане се качва в друг автомобил отива в полицията, където го чака шофьорът му и си тръгва за Белица, където живее. Така Палев направи и в петък, когато излезе пак през задния вход в 16.40 часа.

Днес Палев каза екип на РТЦ-Благоевград, че не е на работното си място, а пътува из областта. След 10 минути излезе през задния вход. Докато Палев бе в сградата, отпред тя бе охранявана от 3-ма полицаи, а в близкото кафе бе шефът на криминална полиция към ОД на МВР. Когато Палев тръгна да излиза, той му осигури гърба.

"Двама служители от областната администрация в Благоевград изнасят тайно документи и ги носят на областния управител Муса Палев да ги разписва. Това не е нормално", каза днес на пресконференция депутатът и областен лидер на БСП Емил Костадинов. "БСП остава твърдо на позицията срещу кадровото решение за назначението на активист на ДПС за губернатор на Пиринско", допълни той и подчерта, че левицата няма да участва по никакъв начин в работата на държавната администрация.

Според народния представител голяма част от протестиращите пред държавното ведомство са платени и това е отблъснало много от разумните хора, които също не приемат това назначение. Костадинов посочи като платени бунтари Димитър Лалев, Христина Ядкова и Венцислав Кавазов. Областният лидер на БСП посочи, че назначението на Муса Палев има свой поръчител, но отказа да назове името му. Целта била да се дискредитира левицата и хората да се настроят срещу местните социалисти. "Муса Палев сигурно е добър човек, но днес все още липсва зрялост в обществото за една такова назначение. Още повече че Пиринско е чувствителна територия и всички трябва да се съобразяват с това", завърши Костадинов.