Понеделник е най-спокойният ден от седмицата, а сряда е денят, от който британките се страхуват, установи допитване. Причината е , че енергията на дамите намалява и чувстват, че изостават със списъка с неща, които трябва да свършат у дома и на работното мястоВсе повече жителки на Острова очакват с нетърпение понеделник, за да се възстановят от натоварения уикенд и правят ентусиазирани планове за предстоящата седмица. Изглежда, че тъжните понеделници вече са отживелица, като 70 на сто от дамите твърдят, че това не е най-лошият ден.

Според тях срядата е най-ужасният ден от седмицата, тъй като енергията им намалява и чувстват, че изостават със списъка с неща, които трябва да свършат у дома и на работното място.

73 на сто от участниците в допитването установили, че уикендите често са поне толкова стресиращи, колкото и работната седмица,показва допитването сред 2000 жени.

За сметка на това представителките на нежния пол твърдят, че понеделник е идеалният ден да си почиват и да се съсредоточат върху себе си, като половината споделят, че е най-вероятно да започнат нова диета в първия ден от седмицата.

"Забавните" в миналото недели са станали все по-натоварени и изпълнени с домакински задължения, готвене и забавляване на семейството, показва изследването на марката маски за лице Montagne Jeunesse.

Една трета от анкетираните твърдят, че това се дължи на усещането, че са подложени на напрежение да изчистят къщата.

20% се смятат за задължени да видят приятели и далечни роднини, а пазаруването на храна и социалните събития също уморяват.

Около 60% от жените очакват с нетърпение понеделник вечер, когато могат да си починат и да прекарат известно време с партньора или семейството си.