Прането причинява най-ожесточени спорове между партньорите, показва изследване на електронния гигант Панасоник.

Натрупването на пране, повреждането на дрехите в пералната машина и гладенето предизвикват най-много спорове в британските домове. Жените се дразнят най-много от това, че са единствените членове на домакинството, които перат. Мъжете признават, че често опитват да избегнат своите задължения при прането, което още повече усилва гнева на партньорката им.

За избягването на бъдещи спорове, тв водещата Линда Дайкс дава следните съвети за чистене:

1. Не перете чаршафите си заедно с дрехи. Чаршафите стоят на леглото ви по-дълго, отколкото носите дрехите, поради което се натрупват миризми и умрели кожни клетки. Прането на чаршафите отделно им осигурява достатъчно пространство да се изперат и да дишат.
2. Не препълвайте пералната машина, тъй като дрехите няма да се изперат добре. Препълването смачква дрехите, поради което вероятно ще се наложи да ги гладите.
3. Отстранете упоритите жълти петна от пот, като добавите малко количество белина в праха за пране при стандартно пране на памучни дрехи.
4. Ако сте изцапали дрехата с вещества на основата на мазнина като фон дьо тен, изтъркайте мястото с малко веро и го изплакнете, преди да пуснете дрехата в пералнята.