Контактна група от 5-ма протестиращи влезе в сградата на Областната управа, за да провери защо Муса Палев не е днес на работа.

До безпрецедентната инспекция се стигна, след като днес около 100-на протестиращи напразно очакваха появата на новоизбрания и поел вчера поста си областен управител от ДПС. Вчера Муса Палев влезе в кабинета си след като полицията му осигури кордон, за да влезе в областната управа. Така след като тази сутрин стана 9 часа и той не се появи, петима от протестиращите влязоха в кабинета му, за да попитат защо не е на работа и къде е.

Разбира се отговор не получиха, обяснено им бе, че областният управител е със специален статут и на служителите не е работа да знаят къде е. Групата инспектиращи бяха излъчени от лагера на Христина Ядкова, Димитър Лалев и Стоян Ников. Втората и по-малобройна група протестиращи са водени от Людмила Манова. Те втора нощ нощуваха в трите палатки, опънати в неделя пред областната управа. Те искат само оставката на Муса Палев, докато останалите протестиращи искат и тази на Орешарски, най-вече заради гафа "Пеевски".

Групата на Манова освен палатките, издигна и грамада от камъни, която продължава да расте. Тя расте под мотото "Муса Палев запали пожар". "Инсинуация е, че искаме да върнем ГЕРБ на власт", каза Димитър Лалев. След като стана ясно, че Палев няма да се яви днес, ентусиазмът на протестиращите спадна и те постепенно се разотидоха. За довечера има насрочен пореден протест, в който снощи участваха около 150 души.