Залата в Административния съд се оказа тясна, за да побере вчера всички жалбоподатели, юристи и представители на Общината и общинския съвет, които се скупчиха за делото срещу бъдещия пробив при „Кауфланд“. Сред пъстрата група се набиваше на очи и небезизвестният русенец Венцислав Ангелов-Венци Чикагото, който се представи като заинтересован гражданин.
Както „Утро“ писа, 25 души от блоковете, покрай които трябва да мине новият път, подадоха жалби срещу плана за уличната регулация и поискаха спиране на строителството му.
„Този път ще минава на три метра от терасите ни. Там има детска градина, децата ни са в опасност. И сега мазата ми е пълна с вода при всеки дъжд, представяте ли си какво ще стане, като вземат да копаят за разни подлези и надлези. От 25 години нищо не е благоустроявано в квартала ни, все чакахме да направят нещо, а сега и това. Има алтернативна възможност за изграждане на този път, защо не ползват нея?“, обясни позицията на хората една от десетките жители на квартала, дошли на съдебното дело.
Съдът даде ход на процеса, но го отложи за петък. Дотогава страните трябва да уточнят въпросите, които ще поставят на вещото лице за бъдещата експертиза. Отсега обаче е ясно, че спорът ще бъде ожесточен. 
Според зам.-кмета Свилен Иванов, който също остана до края на заседанието, жалбата реално застрашава проект, за който Общината получи близо 29 милиона лева за модернизация на транспорта и пътните артерии в града, част от който е и пробивът при „Кауфланд“. Всичко обаче в момента е в ръцете на съда. Делото едва сега започва.