Ранен в роднинска престрелка мъж пропътувал сам с колата си 10 километра, за да търси спешна лекарска помощ. С надупчено от сачми на няколко места тяло 58-годишният Емил Асенов се качил на личния си автомобил и потеглил към хирургичното отделение в Дупница. Спрял пред общинската болница, влязъл вътре и се свлякъл целият окървавен, пише struma.bg.

Дежурни санитарки, медицински сестри и лекари се разтичали да помогнат на окървавения мъж, който бил прострелян в краката и едната ръка. След първоначален преглед веднага е закаран за „Пирогов“, тъй като най-вероятно сачма е засегнала важен кръвоносен съд и мъжът не усещал ръката си.

Скандалът между роднини, който завърши със стрелба в дупнишкото село Дяково, стана между Кирил Колчаков и зетят на брат му, 58-годишният Емил Асенов. Двамата  се скарали в събота следобед. Афектираният Кирил Колчаков грабнал незаконната си ловна пушка и прострелял Емил Асенов, който в този момент кроил асмите на двора.

Дежурните лекари в събота съобщиха, че Емил Асенов е загубил много кръв и има опасност за живота му. Не се знае и дали сачмите в краката му не са засегнали мускули.

Стрелецът Кирил Колчаков е задържан за 24 часа в РУП - Дупница. Срещу него е започнато досъдебно производство за притежание на незаконно оръжие и за опит за убийство на Емил Атанасов.

Емил Атанасов е зет на брата на стрелеца Кирил Колчаков - Георги. Раненият мъж живее в София, дошъл бил да помогне на тъста си в селскостопанската работа. Двамата братя имат стари дрязги помежду си. Родителите им прписали апартамент в Дупница и имот в с. Дяково, община Дупница, на Георги Колчаков и на сестра му, затова другият брат бил ядосан и оттогава е и враждата между двамата братя. Кирил Колчаков е бивш миньор, дълги години е живял в Бобов дол, след пенсионирането се връща в родното си село Дяково.