На редовна сесия на Общинския съвет на 28 май ще бъдат избрани новите почетни граждани на Казанлък, както и личностите, чиито имена ще бъдат вписани в Почетната книга на града. Това става известно от Дневния ред, публикуван на официалната интернет страница на съвета. По две са предложенията, постъпили в деловодството за всяко от почетните звания. 
За почетен гражданин от името на групата съветници от местна коалиция „Алтернативата на гражданите“ е предложен юристът и краевед Стефан Саранеделчев, а за вписване в почетната книга групата предлага ултрамаратонеца и един от инициаторите на маратон „Розова долина“ Ради Милев. От името на инициативен комитет е внесено предложение за удостояване със званието „Почетен гражданин“ на председателя на местното читалище „Жар“, дългогодишен културен деец, Тодорка Петкова. Инициативен комитет предлага и вписването в Почетната книга на обществения и спортен деец Христо Ангелов  за изключителни постижения в областта на туризма и спорта и дългогодишна общественополезна дейност за града и общината.
Церемонията по връчването на почетните звания ще се състои по време на Тържествената сесия на Общинския съвет. Тя ще бъде в сградата на Исторически музей „Искра“ на 31 май, когато е и официалният празник на Казанлък.