Правото произтича от човека и никога не позволявайте то да се отдалечи от него. Това посъветва ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Георги Вълчев абсолвентите на Юридическия факултет в СУ, които днес получиха своите дипломи на церемония в зала "България".
На дипломирането присъстваха ректорът на Софийския университет проф. д-р Георги Вълчев, Галина Захариева-председател на Върховния касационен съд, проф. Борис Велчев-главен прокурор на България в периода 2006 – 2012 г., д-р Ивайло Дерменджиев- председател на Висшия адвокатски съвет, Георги Георгиев-главен асистент в Катедрата по гражданскоправни науки на Юридическия факултет и други.
Проф. Вълчев посочи, че живеем в една изключително бурна епоха на комуникации, а студентите са израснали в тази среда и с телефон в ръка. "Опитайте се да отворите собствените си човешки сетива, те ще ви дадат правдивата картина за света, а не картината, която други хора рисуват в телефоните ви", посъветва студентите проф. Вълчев. Той допълни, че ако младите отворят сетивата си и започнат да приемат сигналите на заобикалящия ги свят, това ще продължи да развива умовете им. "Не щадете сърцата си, почти всички все още живеете в зоната на безсмъртието, мечтаете хубаво и желаете да вървите напред, това е чудесно, но колкото и да се развиват технологиите, колкото и да се удължава човешкия живот, този момент свършва, затова, докато имате сили, вършете работата си със сърце, това ще ви изведе на правилния път", посъвтева още студентите ректорът на СУ. 
По думите му истинският професионалист се доказва със своята работа. "Не позволявайте да превърнете мечтите си в химера, защото ще станете техни пленници", посочи ректорът на СУ. Той призова абсолвентите да търсят съюзници в каузите, които искат да отстояват, а да не водят битките си сами. "Колкото и да мислите, че имате сили, общество не се променя с индивидуални сили, а с общностни каузи", посочи проф. Вълчев. Той призова студентите да не отлагат чудото на живота – "да създадеш или да отгледаш дете е чудото и вечния смисъл, на които се крепи човешкия свят", посочи още професорът. 
Ректорът обясни, че за него винаги е било и изпитание, и отговорност моментът, в който връчват дипломите на възпитаниците на университета, още повече когато става дума за младите юристи на България. Проф. Георги Вълчев посочи, че масовата култура внушава на младите хора, че успехът трябва да дойде бързо, че непременно трябва да станат успешни веднага, да стигнат до високи позиции и високи заплати. Това, разбира се, не е така, добави ректорът. По думите му, ако студентите следват своя път, ще достигнет до желаните позиции и до доброто заплащане, ще намерят онова добро сечение, в което освен да бъдат полезни на тях, ще бъдат полезни и на обществото. "От тук насетне вие ставате част от изграждането на бъдещето на тази страна и ние вярваме във вас" ,поздрави проф. Вълчев абсолвентите на Юридическия факултет.