Голям детски празник по повод Деня на детето - Първи юни организира Община Монтана съвместно с National Geographic kids. Събитието ще започне в 10:30 часа на централния площад „Жеравица“ и ще продължи до 16:30 часа, съобщиха за БТА от общинската управа.
За празничния ден организаторите предвиждат творчески работилници и образователни активности на различни теми, както и награди за всяко дете. Игрите ще бъдат свързани с географията, животните и математиката. За любителите на химичните експерименти е подготвено шоу с демонстрации, а за малките фенове на географията ще има и географска шатра с магнитни табла. Децата ще могат да се включат и в редица спортни активности, които ще им осигурят забавления и усмивки. В художествената част от празника ще се оцветяват глинени саксийки, в които малчуганите да засадят четирилистни детелинки, подарък от National Geographic kids . Освен символ на късмета, детелините са символ на мисията на National Geographic за опазване на планетата.
При неблагоприятни метеорологични условия проявите ще се състоят в Драматичен театър „Драгомир Асенов“, поясни за БТА Ели Димитрова – младши експерт отдел „Култура“ в Община Монтана.