Отборът на Второ основно училище „Д-р Петър Берон“ в Шумен спечели първия турнир по футбол за „Купата на кмета“. Общо седем отбора, съставени от ученици от пети до седми клас, се включиха в надпреварата, която се състоя днес на игрищата в шуменската градска градина. 
Във оспорвана финална среща отборът на Второ основно училище „Д-р Петър Берон“ победи тима на Средно училище „Сава Доброплодни“ с 4:3, а в мача за трето място учениците от Средно училище „Йоан Екзарх Български“ се наложиха с категоричното 6:0 над връстниците си от Средно училище „Васил Левски“.
"Благодаря на всички вас, че участвахте в този турнир, организиран от община Шумен за първи път. Искрено се надявам да сте удовлетворени от играта и дано този турнир се превърне в традиция", каза преди церемонията по награждаването кметът проф. Христо Христов, след което заедно със заместника си Николай Колев връчиха на участниците грамоти, а на победителите – медали и купи. 
Връчени бяха и две индивидуални отличия. Наградата за най-добър вратар получи Моксин Сали от Средно училище „Панайот Волов“, а призът за голмайстор - Илвен Атанасов от Второ основно училище „Д-р Петър Берон“, който вкара десет гола на турнира. 
Организиран е и турнир по футбол за „Купата на кмета“ за възпитаниците на детските градини, който ще се състои утре, от 12:30 часа, на футболното игрище в Детска градина „Космонавт“. 
Спортната инициатива цели насърчаването на физическата активност и спорта сред младите хора и се организира от Община Шумен, Ученическата спортна школа „Хан Крум“ и Детска градина „Космонавт“ в областния град .