Шокиращ обрат по делото „Килъри". Заместник - главният прокурор Ася Петрова, която е и наблюдаващ прокурор по делото „Килъри" е протестирала решението на Варненския апелативен съд, който потвърди доживотните присъди на обвиняемите по делото, с протест до ВКС, в който Ася Петрова е поискала връщане на делото за ново разглеждане.На практика прокурор Ася Петрова в писмения си протест, внесен във ВКС, е поискала всичко онова, за което настояваха самите обвиняеми по делото „Килъри" и защитата им - връщане на делото.Прокурор Ася Петрова е протестирала решението на Апелативния съд - Варна като се е позовала на множество процесуални нарушения.
Позицията на прокурор Ася Петрова е шокираща, тъй като на първа инстанция в Шумен т.нар. „Килъри" получиха доживотни присъди, а на втора инстанция във Варненския апелативен съд присъдите им бяха потвърдени, което би трябвало да се отчете като успех за прокуратурата.
Какво накара Ася Петрова да „прозре" за купищата безобразия и нарушения вършени по делото „Килъри" и самата тя да поиска връщане на делото за ново разглеждане, предстои да ви информираме.
В протеста си прокурор Ася Петрова протестира "занижените" присъди на някои от обвиняемите и иска делото да бъде върнато за ново разглеждане. Прокурор Петрова не уточнява къде точно да се върне делото. На втора инстанция то не може да бъде върнато, в Шумен също. При връщане на делото, то трябва да започне отново, но вече в Специализирания съд и прокуратура.
На практика подписания протест от прокурор Ася Петрова и прокурор Стефка Якимова е бягане със стремителна скорост от делото, което "сътвориха".
Преди известно време прокурор Ася Петрова в интервю за в. Труд изнесе изненадващо, че е била притискана от Камен Ситнилски във връзка с делото "Килъри". Веднага след това бе заведено дисциплинарно производство по случая, пише afera.bg.