За мен е чест и признание да бъда удостоен с най-високото отличие на Община Исперих, каза в интервю за БТА дългогодишният кмет на Общината Адил Решидов. Той е един от двамата нови почетни граждани на Исперих, обявени на тържествена сесия по повод празник на града – 24 май. Решидов заяви, че приема тази висока награда с чувство на гордост, но и отговорност, и изказа своята благодарност към хората, които са го номинирали за удостояване с почетното звание, на Общината и общинските съветници, както и за подкрепата на всички исперихчани.
„Смятам, че това е морална оценка и награда за работата ми през всичките 36 години в Община Исперих – от главен специалист, през началник на отдел, секретар на община, зам.-кмет и три кметски мандата. Чест е, че не съм забравен, получавам заслуженото и оставям следа в историята на Исперих. Чест за мен е, че ще бъда сред редиците на много знатни исперихчани като Ботевия четник Владимир Друмев, Осман Рюстемов – Мачинлията, един от заможните хора на Исперих, филантроп, който е направил толкова много неща за града. Чест за мен е да бъда редом до Иван Крачунов, един от най-добрите бизнесмени в България, до г-н Кязимов – един от най-добрите земеделски ръководители“, отбеляза Решидов. 
Той изрази радостта си от това, че вече 12 години не е кмет, но и сега всички хора го поздравяват, спират го, за да разговарят с него. „Моите съграждани все още продължават да ме наричат „кмете“ или „башкан“, те никога не се обръщат към мен по име“, посочи Адил Решидов. Той заяви, че градът, носещ името на основателя на българската държава, се гордее с много ценни неща, но, по думите му, три са най-големите богатства, които притежава Исперих. Първото е древната история – преди 2500 години в границите на общината е била столицата на траките – град Давус Дава и гробницата на Тракийския цар. Второто е прекрасната природа, горите и плодородната земя. „Но най-голямото богатство на Исперих това са хората – работливи, търпеливи, толерантни, гостоприемни, добронамерени. Те са над всичко“, отбеляза Решидов.  
По думите му всичките тези години работа в общината и като кмет не са му отнели нищо, а точно обратното – дали са му само уважението на хората и прекрасни приятелства. С чувство на гордост Решидов заяви, че на негови покани да посетят града са откликвали президента Георги Първанов, министър-председател, заместник-министър председатели, министри, чуждестранни делегации, кметове от Румъния, Гърция, Турция, посланици на САЩ, Великобритания, Южна Корея, Южна Африка. „Тези приятелства и съвместната работа с ръководните лица помогнаха много за развитието на Исперих. Трима от министрите, с които продължаваме да поддържаме прекрасни отношения са от Исперихския край. Това са Емел Етем – вицепремиер и министър на бедствията и авариите, д-р Хасан Адемов – министър на труда и социалните грижи, Нихат Кабил – министър на земеделието, горите и хранителната промишленост“, каза Решидов. Той разказа и за добрите си взаимоотношения с покойния министър на здравеопазването Иван Нейков, с министъра на културата Ема Москова, с чието съдействие са отпуснати средства за експониране на Тракийската царска гробница.  
Решидов подчерта, че Исперих и Лудогорието са пример за толерантност, уважение и приятелство на хората от различни етноси, култури и религии. Той отправи и своето послание - съвременният управленец да е образован и подготвен, открит към хората и да не ги дели, да умее да състави и работи с екип от можещи и знаещи, да бъде толерантен, особено в смесени райони като Исперих и най-важното - да е винаги сред хората.