Повече от 230 сигнала са получени в София снощи след обилните валежи, обстановката в града се нормализира, каза за БТА директорът на дирекция "Аварийна помощ и превенция" Красимир Димитров. През нощта са обработени над 45 от сигналите. Най-критично беше положението в участъци на Околовръстното шосе на града, заради две излезли от коритата си реки. Имаше опасност от наводнения на близките къщи, но то е предотвратено, каза Димитров. 
Сериозна е била и ситуацията в селата Кривина и Казичене, където имаше наводнени къщи и улични платна със завиряване.
Без електричество са абонатите на два трафопоста - единият в кв. „Христо Смирненски“, другият в „Триадица“, но се очаква бързо възстановяване на електрозахранването, каза още Красимир Димитров.
Градският транспорт в София се движи нормално.
Задействала се е системата за ранно предупреждение и оповестяване при високи нива на реки и язовири, тъй като на места нивата на реките са били с между метър до 1,80 метра над нормалното. В момента има спад на нивата, допълни директорът на "Аварийна помощ и превенция".
Вчера в София имаше силна буря с градушки и обилен дъжд. Мъж на 30 години пострада от мълния в столичния квартал „Младост” 1.
Следобед в столичните квартали "Дружба" 1 и 2, "Младост" 3, "Слатина", както и в софийски села се разрази буря, придружена с градушка и дъжд. Ледените късове бяха с размер на лешник, видяха репортери на БТА. Улиците се завириха, шахтите не можеха да поемат водата.