Вратарят на „Дунав“ Дамян Дамянов се е разбрал с ръководството на „Арда“ да премине в отбора от Кърджали, стана ясно вчера. След 44 мача за русенския отбор /26 през този сезон/ 23-годишният футболист избра друг път, пък и имаше знаци, че договорът му няма да бъде продължен. Освен това титуляр в рамката през последните 5 мача беше юношата Даниел Николов.
„На два пъти ме питахте дали не сме в конфликт с Дамянов. Ще обясня така - той имаше претенции, че може да бъде вечен титуляр на фона на продължаващите му грешки. Е, няма как да стане. Лично аз му пожелавам възможно най-приятно пътуване към Кърджали и успех“, коментира за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев.
Дамян Дамянов завърши този сезон с 10 сухи мрежи. Представянето му бе на двата полюса - редуваше силни изяви с няколко, меко казано, евтини голове. Един от тях - в мача срещу „Спортист“ /Своге/ в Русе - със сигурност може да влезе в лента с куриозни попадения. Тогава, при едно балонно центриране отляво, вратарят улови топката, а после я изпусна и тя влезе в мрежата.