Капитанът на „Дунав“ Диян Димов определи програмата на русенския отбор в първенството на Втора лига като лоша.
„Не е приятно да почнем с две гостувания. От нас зависи да превърнем този неблагодарен жребий в добра начална серия“, каза Димов за „Утро“.
Той предупреди, че резултатите от контролите нямат нищо общо с официалните мачове.
„Често пъти се случва отборите да бият наред в проверките, а представянето им в първенството да е трагедия. И обратно“, заяви Димов.
Според него ръководството на клуба направило всичко възможно да подсигури отбора с перфектен лагер в Трявна. 
„Терените, базата, хотелът, условията като температури на въздуха - всичко беше идеално. Дали новите попълнения ще допринесат тимът да повиши класата си? Надявам се да е така. Покрай опитните футболисти ще растат и тези 13-14 млади русенски момчета“, смята капитанът.
Междувременно „Утро“ научи, че дошлият като свободен агент от „Спартак“ /Варна/ Веселин Любомиров няма да остане в отбора. Той се харесал на треньорския щаб и документите за договора му били готови. Часове преди подписването обаче дошла новината за възникнал внезапно сериозен здравословен проблем с бащата на Любомиров. Футболистът обяснил, че при тези обстоятелства предпочита да бъде близо до семейството си, като един ден може би отново ще дойде в „Дунав“.
Късно вчера русенският тим гостува за контрола срещу „Спартак“ в Плевен, а в събота ще домакинства за последна проверка срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/.