Бившият старши треньор на „Дунав“ Веселин Великов получи преди мача плакет от капитана на русенския отбор Диян Димов. Димов обясни, че отличието за сегашния наставник на „Етър“ е знак на признателност за приноса му към дунавци. След мача „Утро“ разговаря с Великов.

- Веско, как прие този жест?
- Зарадвах се, че хората в Русе не са ме забравили. Благодаря на клубното ръководство и на феновете. Градът заслужава да има отбор в професионалния футбол. Дано да се намерят средства при бъдещото му участие във Втора лига.
- Какъв е коментарът ти за мача?
- Контролите нямат нищо общо с официалните двубои. Стана хубав мач, на хубав терен, с положения и пред двете врати. Положителното още е, че нямаше контузени хора и в двата лагера. Срещата можеше да завърши много различно - както можехме да бием с 5:0 с оглед многото ни възможности през първото полувреме, така и да надделеем само с гол разлика - например 3:2.
- Как ти се стори играта на младия русенски отбор?
- Честно казано, останах приятно изненадан. Момчетата играха отворен футбол.
- Има ли футболист от „Дунав“, от когото остана впечатлен?
- По принцип харесвам Джан Хасан. Левият бек Митко Тодоров също ми допадна.
- Готов ли е „Етър“ за пролетния сезон?
- Мисля, че да. Контролата с „Дунав“ беше последната ни проверка. Вече чакаме мача със „Септември“ /Симитли/. Целта ни - да се завърнем в елитния ешелон, е постижима. Няма да е лесно, но ще се справим.