Футболистите на „Дунав“ победиха „Черно море“ /Варна/ с 1:0 в първата си контрола преди възобновяване на първенството в Ефбет Лига. След мача „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Людмил Киров.

- Г-н Киров, какво видяхте на терена в морската столица след подготовка от само няколко дни?
- Помолих момчетата да се стегнат и да дадат това, което могат към момента. Честно казано, аз съм изненадан от доброто им представяне. Вярно, „Черно море“ излезе с един състав, а срещу „Лудогорец“ по-късно през деня - с друг, но тимът на варненци в нашата контрола не беше за подценяване с Дюлгеров, Курьор, Родриго и още трима титуляри. Ясно е, че не сме готови, но видях хубави неща.
Така че аз съм доволен от играта в първата контрола. Като се замисля, е ясно, че нямаме широк състав, но като ниво на основния отбор едва ли стоим по-долу от отбори като „Арда“, „Етър“ или тимове от нашата компания в таблицата за класиране. Едва ли сме по-зле и от „Септември“, ако допуснем, че можем да срещнем този тим на бараж. 
- Имате ли някаква вътрешна информация как вървят преговорите за придобиване на клуба от швейцарска фирма?
- Нямам и не е моя работа да знам как вървят разговорите. Моите задачи са други. Не мога да отрека, че се надявам на положителен резултата, защото ако нещата продължават по този начин, никак няма да е добре. 
- Как успяхте да мобилизирате футболистите, след като, както стана ясно, са получили по 300 лева за 3 месеца?
- Не зная откъде плъзна тази информация по сайтовете, но сумата е по-висока. Казвам го съвсем отговорно.
- Днес ще играете срещу „Лудогорец“ в Разград. Какво очаквате от тази контрола?
- Да играем приличен футбол и да затвърдим добрите впечатления от мача с „Черно море“.