„Играхме срещу сериозен съперник, а победата не дойде никак лесно. Двата отбора направиха спектакъл. Късметът ни покри. Първи вкарахме гол, но след това отстъпихме инициативата на гостите. Като гости играем по-добре и с по-голямо спокойствие. Ако победим в следващия мач /срещу „Ботев 2“ в Пловдив/, ще се открием някакви шансове за промоция /в Ефбет Лига/“, коментира след победния мач с 2:1 срещу „Крумовград“ старши треньорът на русенския тим Людмил Киров.
Какво можем да добавим?
Чистите положения бяха 4:3 /включваме и головете/. Джан Хасан можеше да открие резултата още в петата минута, когато бе сам срещу вратаря. Мирослав Будинов вкара красив гол с изстрел от въздуха, с който буквално разстреля Макенджив. Пак Будинов бе изведен очи в очи срещу бвшия си съиграч през второто полувреме, но намери лошо топката. Победното попадение на Мехмед Сабри в 87-а минута бе подарък за това, че отборът не се отказа да търси победата.
От другата страна бе изстрел на Мартин Сораков, с който уцели гредата, негов гол за 1:1 след колективна грешка на защитата и бомбен шут по диагонала, отразен от Дамян Дамянов.
Другото за отбелязване е, че „Дунав“ бе надигран в средата на терена в дълги периоди от мача и че по едно време разчиташе само на контри. Защитата се представи колебливо, особено при центрираните топки. 
Но отборът се бори докрай и заслужи трите точки, които го поставиха на седмо място с 35 пункта. Каквото и да се случи в последните два мача, дунавци ще останат на тази позиция.
„Дунав“: Дамян Дамянов, Стоян Предев, Георги Вълчев, Джан Хасан, Илия Миланов, Калин Георгиев, Мехмед Сабри, Никола Колев, Мирослав Будинов, Йордан Димитров, Емил Янчев /Никола Борисов, Денислав Минчев, Юго Комано/.