Традиционният “Ден на Кеймбридж”, организиран от издателство “Клет България” в партньорство с Cambridge University Press and Assessment, ще се проведе на 11 май. Конференцията ''Ден на Кеймбридж'' е най-голямото събитие за преподаватели по английски език от цялата страна, което ще се проведе за 18-и пореден път. Очаква се на него да присъстват над 650 преподаватели, за да обменят опит, техники и съвети с колеги, както и с висококвалифицирани специалисти в областта на преподаването на английски език, съобщават от пресцентъра на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.
“Гордеем се, че през годините успяхме да превърнем конференцията “Ден на Кеймбридж” в най-голямото събитие, насочено към преподавателите по английски език от цялата страна. Присъствието на над 500 учители ежегодно е показателно за доверието, което сме успели да изградим в тях”, сподели Владимир Колев, председател на "Асоциацията на Кеймбридж училищата в България“ и управител на издателство "Клет България“.
На официална церемония по време на конференцията ще бъдат отличени учениците, спечелили призовите места в националния кръг на престижното международно състезание Kangaroo Global Linguistics, както и отличените в художествено-музикалната надпревара, организирана в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. 
“Важна част от събитието е и награждаването на децата и техните учители, които показват отлични познания по английски език в различните нива на националния кръг на състезанието Kangaroo Global Linguistics. Всяка година те ни дават повод за гордост, носейки медали и отличия, и от международния кръг, който се провежда през есента. Талантливите ученици, които спечелиха художествено-музикалната надпревара, също ще бъдат отличени в рамките на събитието”, допълни Магдалена Тодорова, ръководител отдел “Маркетинг и ключови клиенти” в издателство “Клет България”.
Програмата тази година включва лекции от представители на Cambridge University Press and Assessments и Британски съвет в България, които ще споделят своя опит и съвети с българските учители, отбелязват от асоциацията.
През 2023 г. ежегодните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България бяха връчени на тържествена церемония, която се проведе в Правец. Най-изявените и мотивирани представители на сдружението бяха отличени в 7 категории. Тогава бе връчена и специална награда на училището, постигнало най-добри резултати на престижното международно състезание - Kangaroo Global Linguistics. Победителите получиха плакети и грамоти.
Рекорден брой участници се явиха на тазгодишния първи кръг на състезанието Kangaroo Global Linguistics. Учениците бяха от 137 училища от цялата страна, членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Вътрешноучилищната надпреварата се състоя на 10 февруари 2024 г. До националния кръг, който се състоя на 16 март в Кърджали, бяха допуснати над 800 ученици от 135 училища. На него осемнадесет ученици от различни училища в страната постигнаха най-високи резултати. Талантливите деца ще имат възможност да докажат високите си познания на международния кръг, който ще се проведе през есента на 2024 г.
Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена от издателство КЛЕТ България ООД, представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Асоциацията е организатор на най-голямото състезание по английски език Kangaroo Global linguistics, като до момента през него са преминали над 100 000 ученици. В асоциацията членуват над 130 от най-добрите училища у нас, като тя е пример е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.
/ЙВЛ