Заради ремонт се променя временно маршрутът на автобусите по линия Б1 в Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Реорганизацията на движението ще бъде в периода 1 – 2 май, от 8:00 до 20:00 ч. на ул. „Георги Калоянчев“.
Участъкът от ул. „Петко Задгорски“ до ул. „Димитър Аврамов“ ще бъде затворен.
Автобусите по линия Б1 в посока Терминал „Меден Рудник“: от Терминал „Изгрев“ по действащия маршрут до ул. „Димитър Аврамов“ и направо по бул. „Никола Петков“ по маршрута до Терминал „Меден Рудник“.
Автобусите по линия Б1 в посока Терминал „Изгрев“: от Терминал „Меден Рудник“ по действащия маршрут до бул. „Никола Петков“ и направо по ул. „Димитър Аврамов“ по маршрута до Терминал „Изгрев“.
Няма да се обслужва спирка „Велека“, вместо това ще се използва спирката на линия 11 – „Изгрев, бл. 40“, уточниха от Общината. След приключване на ремонтните дейности, ще бъде възстановен маршрутът на линиите.
БТА припомня, че Община Бургас призова държавата за цялостен ремонт на републиканския път до квартал „Сарафово“. Това е отсечката от кръговото движение от квартал „Изгрев“ в посока „Сарафово“.
Пред дни от Общината съобщиха, че продължават да ремонтират и павират улиците и в историческия център на Бургас.