Пробив на бул. „Рожен“ ще свързва столични квартали със Северната скоростна тангента от април следващата година. Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столична община Иван Василев, който провери на място строителните дейности. По проект новата отсечка на булеварда ще бъде с две летни с по три платна в посока, разделителна ивица и тротоари. Изграждат се нови инженерни мрежи, водопровод и разделна канализация. Осветлението вече работи, разделителната зелена площ между платната е изградена, тротоарите също са изградени, каза Теодоси Бояджиев, главен инженер във фирмата – изпълнител на проекта.
Предстоящите строителни дейности по средното и южното платно на бул. „Рожен“ не предвиждат спиране на движението по трасето. Живеещите в околните квартали ще имат осигурен градски транспорт.  
Стойността на изграждането на трасето е над 50 млн. лв, посочи Иво Иванов, член на дирекция „Инвеститорски контрол“ . В момента се изгражда първият етап, като най-трудният участък за изграждане са последните над 700 м, който включва всички комуникации. Предвидена е и велоалея в зоната на западното локално платно на бул. „Рожен“, посочи още Иванов.
Северните територии на София са приоритет на кмета на града Васил Терзиев, каза Василев. По думите му трафикът в северната част на София ще бъде облекчен и тези територии ще бъдат по-добре свързани с централната градска част. Изгражда се и се реконструира и трамвайното трасе, така че да бъде достъпно и удобно за гражданите в северните квартали. Имаме готовност през следващата година бул. “Рожен“ да бъде продължен и свързан с Околовръстен път, посочи още той.
Тази година се ремонтират "Челопешко шосе" и "Чепинско шосе", реконструират се няколко моста в кв. “Нови Искър“, изграждат се и няколко детски градини, каза още той.