Народното събрание освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир Михайлов. Решението беше взето със 116 гласа "за", "против" - 56 от "Продължаваме промяната - Демократична България", без въздържали се.
Точката за предсрочно прекратяване мандата на управителя на НЗОК във връзка с подадена оставка от Станимир Михайлов от 1 декември 2023 г. беше включена за разглеждане по предложение на председателя на парламента Росен Желязков.
В хода на дебата депутатът Васил Пандов съобщи, че Станимир Михайлов е оттеглил своята оставка и такова заявление е било депозирано в деловодството на Народното събрание. 
Това заявление за оттегляне на оставката е внесено от сътрудник на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), заяви Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС. Той коментира, че след Живко Коцев, Станимир Михайлов е вторият "пудел на каишка", който, след като си е подал оставката, я оттегля.
По предложение на Мирослав Иванов от ПП-ДБ в зала беше допуснат управителят на НЗОК Станимир Михайлов. Решението бе взето със 102  гласа "за", "против" - 94, и четирима "въздържал се".
Хамид Хамид от ДПС заяви, че има процедура за прегласуване на допуска в зала. Росен Желязков отговори, че няма да подложи на прегласуване тази процедура. Нека г-н Михайлов да присъства в зала на дебата, добави Желязков.
БТА припомня, че Станимир Михайлов беше избран за управител на НЗОК на 29 юли 2023 година. Той бе единственият кандидат за поста, а неговата номинация беше издигната от парламентарната група на ПП-ДБ. На 1 декември управителят и подуправителят депозираха в Народното събрание своите оставки.