Рожденият ден на рано напусналия ни Александър Русев, вдъхновител на едноименната фондация, бе избран са символичната първа копка на водно-рехабилитационния център, в който бащата на Александър - Илиян Русев-Скури, ще помага на деца и възрастни с увреждания. Двуетажната сграда с три басейна, места на зрители и кабинети ще се строи на терена на улица „Руй планина“, който беше отпуснат безвъзмездно на фондацията заедно с безвъзмездно и безсрочно право на строеж от Общинския съвет.
„Пожелавам на всички русенци да намерят в себе си сила и да помогнат за изграждане на водно- рехабилитационния център. Общината е предоставила терена и ще продължи да подпомага инициативата до нейното пълно реализиране. Със символичната първа копка днес Илиян Русев и Фондация „Александър Русев“ протягат към русенци ръка за подкрепа, като чрез това благородно дело също така и ни предизвикват и учат да не спираме да вършим добро“, каза кметът Пенчо Милков.
Той подари на Илиян Русев-Скури първия камък за полагането на основата.
Бъдещият център ще струва между 4 и 5 милиона лева. От тях до момента са събрани 450 000 лева. Предстоят нови благотворителни инициативи на набавяне на необходимите средства.
Дарения се приемат по следната банкова сметка:
Фондация „Александър Русев“
ТБ „Юробанк България“ АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN:
BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 - BGN
BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 - EUR