Трафикът е интензивен на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на изход за товарни автомобили по границите с Румъния, Гърция и Турция, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ - МВР. Информацията е към 6:00 ч. тази сутрин.
По границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, „Кардам“ и „Дуранкулак“ на изход за товарни автомобили. От 25 до 27 март включително отново ще бъде преустановено преминаването на товарни моторни превозни средства над 3,5 тона от 9:00 до 19:00 ч. поради  строително-ремонтни дейности по международен път I-9 на територията на Румъния в непосредствена близост до „Дуранкулак“.        
Трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ по границата с Гърция. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.
Трафикът е интензивен на  граничните пунктове „Капитан Андреево" и „Лесово“ на изход за товарни автомобили по границата с Турция.
По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.
По границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични пунктове.