Социалните услуги, които се предлагат на територията на община Варна, са 59, каза за БТА заместник-кметът с ресор социални дейности Снежана Апостолова. Тя заедно с кмета Благомир Коцев се срещнаха с представители на социалното подпомагане и предоставящите социални услуги във Варна, а поводът бе Световният ден на социалната работа.
Апостолова посочи, че капацитетът е за над 2000 души, като по думите ѝ през социалните услуги са преминали доста повече хора. От всички предлагани услуги, 18 се финансират само от общината, а останалите - от държавата и от общината.
Планираме увеличаване на броя на предлаганите на територията на общината социални услуги, каза още Апостолова. Тя обясни, че разширяването им е съобразно националната карта на социалните услуги, по която до 13 март течеше обсъждане. Сега очакваме след общественото обсъждане да видим последно колко ще бъдат социалните услуги, които ще бъдат в допълнение на съществуващите в момента. Увеличение ще има, тъй като има голяма необходимост от тях и проучванията го доказват, обобщи Апостолова.
Тя поздрави по повод празника всички социални работници, педагози, логопеди, които се заети в социалната сфера. 
Кметът Благомир Коцев коментира, че община Варна има едни от най-качествените социални услуги в страната. 
В рамките на срещата бяха представени изделия, изработени от потребители на социални услуги.