Спектакълът „Котаракът в чизми“ по популярната приказка на Шарл Перо ще бъде изигран в русенския Куклен театър на 10 и 13 март, след което ще бъде изтеглен от репертоара на театъра, съобщиха от театъра. 
„Котаракът в чизми“ е едно от най-успешните и обичани заглавия на русенските кукленици. От премиерата си през 2021 година спектакълът е привлякъл хиляди зрители от всички възрасти в цяла България. Въпреки успеха си обаче, време е приказката да напусне „замъка на приказките“, оставяйки след себе си незабравими семейни моменти и усмивки върху лицата на децата.
„Котаракът в чизми“ е семейно забавление, което ще ви разсмее и трогне. История, напомняща ни да бъдем смели, честни и добри, както и колко е важно да ценим това, което имаме. Приказка, даваща вяра, че всеки от нас може да бъде герой, ако има верни приятели до себе си. Не пропускайте последната възможност да я видите на живо. Тази неделя, 10 март, от 11 и 12.30 часа, както и в сряда от 18 часа. Билети се предлагат на сайта на Кукления театър и на касата на ул. „Княжеска“ 9“, казаха от трупата.