Областният управител на област Бургас Пламен Янев ще настоява за изготвянето на единна стратегия, чрез която да се подпомогне и развие интересът към Бургаския регион по отношение на авиокомпаниите.
За целта областният управител свиква работна среща във връзка с намаляването на полетите от и до Летище Бургас, която ще се проведе на 15 март. На нея заинтересованите страни ще обединят опит и знания за съставяне на ясен план относно необходимите действия тази негативна тенденция не само да бъде спряна, но и постепенно отново Летище Бургас да бъде водещо в страна с многомилионен пътнически поток и десетки дестинации, уточниха от областната администрация в съобщение до медиите. 
Всички усилия за удължаване на сезона и създаването на възможности за посещение на региона извън летния сезон срещат трудности заради липсата на полети директно от и до Бургас, отчита Янев. Той е категоричен, че транспортната свързаност по въздух е ключов фактор за доброто икономическо развитие на всеки регион.
"От години се наблюдава тревожна тенденция за намаляването броя на полети на Летище Бургас и тяхната все по-голяма ограниченост във времеви диапазон. Последствията от това търпим всички ние. Динамиката в туристическата сфера налага нуждата от спешна реакция относно решаването на този проблем", коментира областният управител.
На срещата в средата на март ще бъдат поканени кметовете от област Бургас, както и местни организации от туристическия бранш, които ще направят опит да обединят експертизата си за съставяне на ясен план, който да разкрие пълния потенциал на бургаското летище. Очаква се да бъдат поставени конкретни въпроси, които ще бъдат насочени към Министерството на транспорт и до концесионера "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.