Повече от приличната заплата от около 10 000 лева на месец, която ясновидката Янка често си заработвала благодарение на способностите си да общува с паранормалните сили, не се оказала достатъчен мотив жената да наруши традицията си да кандидатства за социални помощи. В рамките на една година врачката декларирала, че не получава нито стотинка, и настояла да й се отпуснат държавни пари по три направления - еднократна помощ за бременност, месечни помощи за отглеждане на бебе и детски.
Справката обаче показала, че маг Янка, която от 2007 година предлага гадателски услуги, получавала между 100 000 и 250 000 лева на година. Но въпреки това в декларациите пред социалните служби била категорична, че няма никакви доходи. В крайна сметка ясновидката се отърва само с 1000 лева глоба, но решението може да се обжалва.
Това е втората врачка, която прокуратурата подгони заради двойния стандарт. Колежката й Наталия Гатова бе санкционирана с 2000 лева заради точене на социални помощи, въпреки пълните с пари джобове от екстрасенство.
Триото гадателки Янка, Наталия и Величка стана популярно, след като беше хванато в укриване на данъци за заработени близо 1.5 милиона лева. Те обаче побързаха да се издължат към хазната и се отърваха само с парично наказание.