Столичният общински съвет (СОС) ще заседава извънредно на 27 февруари (вторник). Единственият доклад, който ще бъде разгледан е от общинския съветник Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, под който са подписани 34 съветници, съобщи пред БТА Георгиев.
За свикването на извънредно заседание са необходими една трета от общинските съветници, които са общо 61.
Докладът е относно кандидатстване по програмата за саниране на жилищни сгради. Георгиев заяви, че програмата бе забавена заради невъзможността на "Продължаваме промяната- Демократична България" ("Спаси София") да сформират управляващо мнозинство и да заработи общинският съвет. Той каза, че в интерес на жителите на София е Министерството на регионалното развитие и благоустройството да удължи срока до 29 февруари.
“На днешното заседание на Столичния общински съвет ПП-ДБ-СС искаха да гласуваме решение, което не е разглеждано в постоянните комисии на СОС, което застрашава с обжалване цялата програма на територията на Столична община. Получихме подкрепа от колеги от други политически групи и ще вземем законосъобразно решение, за да могат хиляди граждани да кандидатстват по програмата”, заявиха от ГЕРБ-СДС.