Бурният вятър, разразил се към 20 часа снощи в Пиринско нанесе щети в региона, в град Сандански бе отнесен ламариненият покрив на шивашки цех.

Инцидентът е станал снощи към 20 часа на ул. "Сан Стефано" срещу пазара в град Сандански. Бурният вятър е вдигнал ламаринения покрив на шивашка фирма и го запокитил върху тротоара. За щастие няма пострадали. Преди обяд днес работници режеха нагънатата конструкция.

"Чу се страхотен трясък, помислих, че е паднал чинарът, а под него има паркирани автомобили, от покрива да направят сега мотики", шегуваше се мъж от ромски произход на мястото на инцидента. Пострадалата фабрика е в съседство с офиса на "Евророма" в курортния град.

В района на Сандански са нанесени щети на оранжериите, чиято покривна конструкция от полиетилен е разкъсана от вятъра.

Вятърът е съборил навеса за музиката в мотел на ГП Е-79 в района на град Кресна. Паднала е стената, както и покривът ведно с керемидите. "Не помня такъв вятър", лаконично коментира собственикът на мотела.

В Благоевград също има поражения от вятъра. Отнесена е 40-квадрата покривна конструкция, паднали са дървета и клони. Пострадали са и автомобили, ударени от падащи предмети, както и от търкаляни от вятъра кофи за смет.

В Петричко има скъсани от вятъра електрически проводници.