Русенският драматичен театър получи заслужено признание при участието си в осмото издание на Международния младежки театрален фестивал в египетския курорт  Шарм ел-Шейх (SITFY). На брега на Червено море бяха изиграни 152 спектакъла, селектирани сред 413 кандидатури от целия свят.
Нашите актьори представиха пиесата „Изчезващи“ на румънската драматуржка Елизе Вилк. Изпълнението бе посрещнато с голям интерес и предизвика въодушевление на публиката и силни аплодисменти.
Журито на фестивала отличи Венцислав Петков със Специална награда за ролята му в спектакъла, на Ивана Керанова бе присъден призът за най-добра актриса, Думитру Акриш - за най-добър режисьор, а Елизе Вилк - за най-добър драматургичен текст. На официалната церемония последните две награди бяха получени от директора на театъра Боян Иванов.
Постановката спечели и три номинации - за най-добра сценография на МК Ранин, за най-добър актьор на Дона Вълова и за най-добро представление на фестивала.
Наред с участието си в официалната програма, актьори от Русенския театър взеха участие и в съпътстващи събития. Дона Вълова и Ивана Керанова получиха дипломи за участието си в театрални семинари. 
Българските актьори споделиха задоволството си от гостоприемството на египетските домакини и високо оцениха проявеното към тях топло отношение. Наред с това посочиха, че участието на ДТ „Сава Огнянов“ в тазгодишното издание на фестивала допринася за развитието на връзките с Арабска република Египет в областта на културата.
„Благодарим за признанието и честта да присъстваме на такъв форум, където си дават среща и мерят постижения състави от три континента“, казаха от театъра.