Народното събрание (НС) ще заседава от 9:00 ч. днес, се посочва на сайта на институцията. Предстои депутатите да гласуват проектопрограмата си за работа тази седмица, след като вчера не бе събран необходимият кворум за започване на заседанието. 
В пленарната зала не бяха депутатите от ГЕРБ-СДС, които имаха заседание на парламентарната си група в централата на партията. След втория опит за регистрация, в 9:30 ч., в залата бяха 62-ма депутати от необходимите 121. 
Проектът на програма за работа на депутатите предвижда в петък да бъде обсъдено ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за енергетиката. Президентът наложи вето върху измененията и допълненията в Закона за енергетиката, който предвижда пълна либерализация на пазара на електрическа енергия за битовите потребители до 2026 година. Измененията бяха приети от Народното събрание на 5 октомври. 
Комисията по енергетика в НС отхвърли ветото на президента върху промените, предвиждащи пълна либерализация на пазара на ток за бита до 2026 г. на свое заседание на 25 октомври. До разглеждане на ветото в пленарната зала не се стигна, тъй като парламентът не събра необходимия кворум на свиканото от председателя Росен Желязков извънредно заседание на 27 октомври. Тогава в залата не се регистрираха от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“, които искаха ветото да се гледа в първите пленарни заседания след втория тур на местните избори.