Бащата на арестувания кмет на Тетевен Милен Ганев - Ганьо Калинов твърди, че синът му не е работил с мутри, а пазел Тетевен от тях. Пред bTV бащата заяви още, че сина му имал богати приятели и оттам му идвали богаташките къщи и коли. Той пък бил консултант. Ганьо Калинов е убеден, че арестът е предизвикан предизборно, за да се омаскари синът му.
Кметове от община Тетевен, които подкрепят арестувания градоначалник Милен Милев, заподозряха, че интереси на конкретна фирма стоят зад акцията срещу него. Според обвинението Милев в източил 1 млн. лв. от общинския бюджет.

Негови поддръжници обаче заявиха пред bTV, че обвинението се крепи на прекратен договор на фирма, кандидатствала за обществена поръчка от 2012 г. По думите им въпросната фирма би трябвало да си търси правата по съдебен ред, а не чрез оклеветяването на Милев.

Според слуховете в Тетевен, в средата на 90-те години Милен Милев е „Крал на захарта”, работил директно за СИК, а интересите му се преплитали с тези на Илия Павлов.

Бащата на кмета – Ганьо Калинов, признава, че синът му „много се движил”, защото много работил и пазел Тетевен от мутри.

Хората в града разказват, че Милен Милев инвестира в скъпи коли и имоти. Баща му пък твърди, че през смутните години в края на миналия век бил като Левски. „Вардеха го хората”, казва Ганьо Калинов.

Родителите на Детелин Пърлев, който е зам.-кмет и също е в ареста, не вярват да е участвал в злоупотреби. Възрастните хора казват, че го виждат веднъж месечно за по 5 минути и не си говорят за работа.

Кметовете, които се обявиха в подкрепа на Милен Милев и заместника му, за категорични, че миналото на хората няма значение. Освен това те се питат защо чак сега обвиненията срещу градоначалника излизат наяве.