Отказът на държавата да даде информация на един мъж кои са неговите биологични родители, го кара той тръгне сам да търси своето семейство. И успява - намира седемте си братя и сестри. Оказва се,че неговите две сестри и брат, които са дадени за осиновяване, са приети в района на Шумен, където се намира и неговото биологично семейство, съобщи Нова телевизия.

„Всичко започна почти като на сън. От много години знаех, чи родителите, при които съм израснал, не са мои родители. Липсваше физическата прилика. Но от уважение към тях, а и знаейки тези забрани в закона, не тръгнах да търся истинските си родители. След като те починаха, реших да поискам копие от акта си за раждане в общината и оттам тръгна всичко”, разказа Пламен Василев.

Първоначално Окръжния съд отказва да разкрие информация за осиновяването. След обжалване в Апелативния съд във Варна, Пламен също среща отрицателен отговор. По щастливо стечение на обстоятелствата попада на информация относно фамилията си, която не е типична за Шуменския регион. Впоследствие стига до родното си място. И открива, че има седем братя и сестри, разделени след раждането. Една от тях живее в Германия.