С положителна проба за алкохол и с отнета шофьорска книжка е водачът на камиона от катастрофата, която в сряда затвори за няколко часа пътя Русе-Бяла в участъка между разклона за Иваново и село Тръстеник. Ако тежкият инцидент не беше настъпил, тираджията може би щеше да се прибере у дома си по живо, по здраво и дори да се почерпи, че е пил преди пътуването и му се е разминало.
Сигнал за инцидента, за който „Утро“ писа вчера, е подаден около 7 часа сутринта. Лек автомобил с молдовски регистрационен номер, управляван от 32-годишен мъж от Молдова, на прав пътен участък навлязъл в насрещната лента за движение и се ударил челно в движещия се тежкотоварен камион с благоевградски регистрационен номер, управляван от 48-годишен мъж от софийското село Нови хан.
При произшествието е пострадал молдовският шофьор, който е откаран в Университетската болница „Канев“ в Русе с гръдна травма и с кръвоизлив в корема. Съпругата му и синът му са с леки наранявания. Алкохолната проба на молдовския водач е отрицателна.
Тестът с дрегер на шофьора на камиона обаче показал 1,16 промила. Той е откаран в Университетската болница „Канев“ в Русе, където е отказал да даде кръвна проба. При проверката се оказало, че мъжът е и с отнета шофьорска книжка за управление на превозно средство в нетрезво състояние.  
Причините за инцидента се изясняват, най-вероятно се касае за заспиване на молдовеца на волана. По случая е образувано досъдебно производство.