Людмила Филипова ще представи новия си роман „Войната на верите“ на 19 юли. Премиерата ще се състои на бар терасата в „Топлоцентрала“, съобщават организаторите.
Събитието ще е с участието на актьора Даниел Върбанов, който участва като Баян в сериала „Войната на буквите“.
Във „Войната на верите“ авторката разглежда връзката между богомилството, Светата инквизиция и последния кръстоносен поход. Това е история, която се споделя от поколение на поколение и чака да бъде разказана вече шест века в Шуменския край, разказват организаторите. Обмисля се как да бъде предаден разказът в продължение на 17 години.
Людмила Филипова вписва и преплита европейската история в българската, пише проф. Сергей Игнатов за новия роман. „Дори събитията, които се разгръщат в Шуменския регион, са не просто местни и български, а общоевропейски. По този начин разказът е насочен към всички, които споделяме тази обща история“, допълва той.
Людмила Филипова е родена през 1977 г. в София. Дипломира се в УНСС и учи магистратура към американския университет City University. Работила е като специалист в областта на маркетинг, PR и медии. Има и журналистически опит. Участвала е във филми като „Куче в чекмедже" (1982), „Денят не си личи по заранта" (1984) и „Търси се съпруг за мама (1985). 
През 2006 г. прави своя литературен дебют с романа „Анатомия на илюзиите“. Следва „Червено злато" (2007), трилър, в който се разследва незаконната търговия с кръвни продукти. Автор е още на „Стъклени съдби“, „Мастиленият лабиринт“, „Антихтонът на Данте“, „Аномалия“, „Печатна грешка“, „Където се раждат ангелите“, „Войната на буквите“, „Смисълът“, „Божият ген“ и др. / ГН