"Беше зла и дистанцирана алкохоличка, изневеряваше на съпруга си както с мъже така и с жени". Така известната актриса и певица Марлене Дитрих е описана от внука си, който е бил и неин мениджър.

Холивудската икона на стила и бисексуалната Марлене Дитрих всъщност е била много студена жена, продължава да твърди нейният внук и уточнява, че последните си години ги е прекара в апартамента си в Париж, опивайки се с алкохол и хапчета. "Беше една от онези алкохолички, които никога не изглеждат пияни" обяснява внукът й на търг, на който продава личните вещи на Марлене. Обичаше храната, но всъщност беше булимичка. Това беше нейния избор, да се наслаждава на храната и след това да я повърне". Дейвид нарича баба си още и зла и разказва как неговата майка, единствената дъщеря на актрисата, е била жертва на сексуално насилие. Майка му е била изнасилена от детегледачката си и когато е разказала на Марлене, тя и отговорила: Сега ти е по-добре нали? Жива си и ще продължиш да живееш с това.

По време на дългогодишния си брак с Рудолф Зибер, актьорката, която е родена в Германия, многократно му е изневерявала, както с мъже така и с жени. Сред нейните любовници били Джон Уейн, Кирк Дъглас, Франк Синатра, Грета Гарбо и Едит Пиаф. "Спеше с всеки, когото смяташе за привлекателен, тя се интересуваше от физическата страна на секса. За нея интимността беше мощ", разказва още Дейвид.