Стотици гости събра в Дома на културата “Арсенал” в Казанлък приказният спектакъл “Принцеси на розата”. Детското шоу се организира по повод Международния ден на детето и е традиционна проява от програмата на Празника на розата в Казанлък. 
Гости на събитието бяха заместник- кметове, представители на местната администрация, директори на учебни заведения, както и генералният директор на БТА Кирил Вълчев. 
Малките принцеси на розата бяха коронясани от Царица Роза 2023 Кристина Попова и нейните подгласнички Нона Ангелова и Дебора Маркова, а поздрав към всички деца и родители отправи Галина Стоянова. “Трябва по-често да се сещаме, че има много неща, които можем да научим от децата, като например да се държим за ръце и да се обичаме”, каза тя. Стоянова благодари за режисурата и организацията на директорите и екипите на местните детски градини “Здравец”, “Теменуга” и “Юрий Гагарин”. 
В спектакъла участваха 24 момичета от подготвителните групи на общинските детски градини. С танцови изпълнения се включиха танцьорите от клуб по спортни танци „Киара-Н“ с ръководители Николай Тенев и Антония Грозева, както и балетна школа "Па Де Кре" от Стара Загора с ръководител Кремена Костова и възпитаници на театрална студия към Народно читалище „Искра-1860“, град Казанлък с ръководител Мая Стоянова.