Русенският Окръжен съд потвърди ареста на обвиняем за хулиганство и закана за убийство през 2015 г., укривал се досега в чужбина.
Миналата седмица по искане на прокуратурата Районният съд е изменил мярката му за неотклонение от подписка в задържане под стража. 53-годишният П.П. обжалвал с мотивите, че не е бил осъждан и не се бил укривал. Просто заминал за Италия поради липса на пари, пък и от инцидента било минало много време.
Всъщност той сам си е навлякъл проблеми, защото не е спазил подписката, напуснал е адреса си без разрешение и това е наложило издаването на Европейска заповед за арест /ЕЗА/ и принудително довеждане.
По данни на италианските власти П.П. е бил осъден от тях и изпълнението на ЕЗА било отложено, докато си изтърпи наказанието.
Срещу русенеца с международен съдебен опит са повдигнати две обвинения.
Първото е за обидни думи, нецензурни изрази и закани по отношение на трима души на публично място на 13 май 2015 година, като поведението му се отличавало с изключителна дързост. Второто е за отправена същия ден закана за убийство на полицай от Първо районно, като тази закана би могла да възбуди основателен страх за осъществяването и.
Окръжният съд окончателно потвърди ареста на П.П. Според съда, той има утвърдени престъпни навици, отчитайки липсата на работа и пари за задоволяване на ежедневните му нужди.