Подновено е дострояването на православния храм "Св. Иван Рилски" в най-големия квартал на Хасково "Орфей". Това съобщи за БТА председателят на църковното настоятелство отец Никола. Строителни работи по Божия дом не бяха извършвани от 2019 година.
В момента най-належащата нужда има от дървен материал за кофражите по конструкцията. За цялостното завършване и зографисване на храма са необходими към два милиона лева. В момента в сметката има малко над 130 000 лева. Надяваме се до края на тази година да може да бъде изграден покривът на сградата, уточни отец Никола. Той допълни, че той и неговите колеги от настоятелството интензивно обикалят местните фирми за спомоществователство, разчитат и на дарения от жители на квартала.
Възнамеряваме да започнем и инициатива, в която периодично пред строежа да се състоят църковни служби, на които ще има и кутии за дарения, каза още свещеникът. Идеята за място за молитви в квартала се ражда и започва да се осъществява още в средата на 90-те години на миналия век.