Световноизвестният цигулар Васко Василев, джаз примата Йълдъз Ибрахимова, легендарната група "Диана Експрес", певиците Деси Добрева, Николина Чакърдъова и Мария Чакърдъкова ще изнесат концерти в Ямбол по случай празника на града – Свети Дух, 5 юни.
Роденият в Ямбол известен композитор и музикант Митко Щерев и любимата на поколения група "Диана Експрес" ще гостуват в града на 3 юни. Концертът ще се състои на централния площад от 21:00 часа, информират в културния афиш на Общината.
Цигуларят Васко Василев и певицата Деси Добрева ще зарадват публиката на 4 юни, от 20:30 часа, на площада пред Общината. Същият ден, от 19:00 часа, е концертът на Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили на България пред Безистена.
Николина Чакърдъкова и Мария Чакърдъкова ще пеят навръх празника на Ямбол - 5 юни. На сцената с тях ще излязат от Неврокопския танцов ансамбъл. Концертът е с начало 21:00 часа, пред Общината.
Йълдъз Ибрахимова и Камерен оркестър "Дианополис" - Ямбол ще поднесат съвместен концерт на публиката на 11 юни, от 19:00 часа, в зала "Съвременност" на Културно-информационния център "Безистен".
Празничната програма в Ямбол започва от 29 май и продължава до 17 юни. В нея са включени разнообразни събития за всички възрасти.
Откриването е с Националния куклено-театрален фестивал "Михаил Лъкатник", който ще се състои за 23-и път. От 12-и до 17 юни ще се състоят 26-ите театрални празници "Невена Коканова", организирани от Драматичния театър в града, носещ името на обичаната актриса.
Много изненади очакват най-малките жители в Международния ден на детето - 1 юни. В градския парк ще има куклени представления, анимации и различни забавления. Ще гостуват и "Магичното шоу на Дани Белев" и Детският духов оркестър "Джуниър бенд" от Велико Търново.
На 3 и 4 юни, край Средновековната ямболска крепост ще бъде представен исторически спектакъл, посветен на 650 години от героичната отбрана на крепостта. Ще участват български и сръбски възстановчици. 
Празникът на 5 юни ще започне със Света литургия в храма "Света Троица" в квартал "Каргон", където по-късно ще се състои и традиционният народен събор.
По традиция в празничния за Ямбол ден ще се проведе и тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени награди и званията "Почетен гражданин".
На 5 юни, в 17:00 часа, в Безистена, ще бъде открита и традиционната изложба "Светлината“, организирана от Художествената галерия "Жорж Папазов" – Ямбол. Тази година специален гост ще бъде художникът Тодор Янков.