Община Стара Загора възстановява инициативата „Безплатни градски турове Стара Загора – неразказани истории по правите улици“. Това съобщават на сайта на местната администрация. Първите обиколки на емблематични места в града е избрана специално за най-малките старозагорци и е по повод 1 юни-Международния ден на детето.  Тя носи името "Стара Загора и нейните талисмани“. Опознавателните турове ще се проведат на 3 и 4 юни от 11:00 часа с начална спирка Туристическия информационен център (ТИЦ) в града. 
Организаторите очакват всички любознателни деца да станат част от вълнуващата изследователска разходка, която ще даде подробности за онези старозагорски обекти със значими и интересни фигурки, които предизвикват любопитство и усмивки както в малки, така и в големи, посочват още те.
Всички деца на възраст от 6 до 17 години, заедно с техните родители, могат да се запишат предварително по най-удобния за тях начин: на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98 или в онлайн формата
Гид на обиколката отново ще бъде Ива Духтева от ТИЦ.