Посланикът на Кралство Мароко Н. Пр. Закия Ел Мидауи, заедно с кмета на Севлиево д-р Иван Иванов, откриха изложбата на фотографа Минко Михайлов, озаглавена „Мароко – вдъхновение в цветове“.
Експозицията е съставена от фотоси, заснети от Михайлов от 2013 до 2023 г. Той се развива като фотопътешественик.
При откриването кметът на Севлиево Иванов каза: „Радвам се, че сме заедно на това красиво събитие. Самата изложба носи духът на Мароко и съм щастлив, че всички ще могат да усетят тази много интересна страна. Познавам Минко отдавна, той се е занимавал с много неща, но винаги е бил един от най-добрите фотографи в България.“
„Това е един жест на благодарност към Кралство Мароко, да стана фотограф пътешественик. След като посетих Мароко, се вдъхнових и бях провокиран да започна да снимам разноликите държави по целия свят. Тези снимки са резултат от пет мои пътешествия до страната. Последното ми пътуване приключи преди няколко дни. С една дума - можете да видите моят прочит и моята гледна точка за Мароко. Снимките показват, не само това, което са видели очите ми, но и това, което е видяла душата ми“, каза авторът на изложбата Минко Михайлов. 
Посланикът на Кралство Мароко Н. Пр. Закия Ел Мидауи благодари за домакинството на Община Севлиево и посочи, че тази изложба е знак за еманципацията и развитието на хората, поглеждащи към страната й. Според нея изложбата допринася за разпространението на богатото културно многообразие на Кралство Мароко. 
„Тази изложба представя избрани снимки в продължение на десет години, включващи пейзажи, архитектура и много други. Експозицията ще представи колоритни и впечатляващи хора и места в страната. Претворени от фотографа, кадрите ще предадат духа на тази екзотична туристическа дестинация“, каза в словото си Н. Пр. Закия Ел Мидауи. 
Експозицията е подредена във фоайето на Община Севлиево и ще остане там един месец. Премиерата на изложбата бе на 30 март в Пловдив. 
Минко Михайлов е роден през 1972 г. в Пловдив. Биолог е по образование, той е и професионален фотограф. Носител е на редица престижни международни награди и отличия, сред които са: златен медал от 56-ия Международния фотографски салон „La Peña Fotográfica Rosarina", Аржентина; най-добър автор и два златни медала на Международния Фотографски Салон „Monte International Photo Circuit", Черна Гора; златен медал в категория „Травъл" и бронзов в категория „Природа" от 11-тия Международен Фотографски Конкурс „Taichung 2022", Тайван; златен медал в категория черно-бяла фотография от Международен Фотографски Салон „Moldova Photo Salon 2022", Молдова; златен медал в категория „Травъл" от 10-тия Международен Фотографски Салон „ILLA DE MENORCA – RESERVA DE LA BIOSFERA 2022", Испания; два златни медала и един сребърен от Международния Фотографски Конкурс „Taiwan Photo Circuit 2022", Тайван и победител в „Sony World Photography Awards 2022".