Театрален уъркшоп за търсенето на себе си и другия ще проведе в Търговище менторът Елли Катодриту от Гърция. Събитието е част от паралелната програма на 22-рото издание на Международния фестивал "Вълшебната завеса", съобщиха домакините от Драматичния театър в Търговище. 
Участието е безплатно, а крайният срок за кандидатстване е до 14 май.  
Стъпвайки върху графичните новели „Пристигането“ на Шон Тан и „Зайците“ от Джон Марсдън и Шон Тан като основа, театралният уъркшоп има за фокус изследването на аз-а, другия и заобикалящия свят чрез средствата на изкуството. Участниците са поканени да размишляват и проиграват важни за всички, социални и житейски теми, изхождайки от графичния роман „Пристигането“ и преживявайки пътя на един посетител в непозната и чужда земя. История, която се разгръща невербално - само през образи, обясняват домакините. 
Уъркшопът е предназначен за ученици и любители на театъра между 13 и 18-годишна възраст възраст. Събитието ще се проведена в камерната зала на Драматичния театър в Търговище. Английски език не се изисква, но е препоръчителен.
Желаещите да се запишат за участие могат да изпратят имейл на [email protected] и да оставят телефон за връзка.
Менторът Елли Катодриту е родена в Солун, Гърция. Учила е актьорско майсторство в колежа Empros – Theatro Ergastirio. Има бакалавърска степен по „Английска филология“ от университета „Аристотел“ в Солун и магистратура по специалността „Драма и образователен театър“ от университета в Уоруик, Великобритания.
Работи като актриса, театрален педагог и режисьор в сътрудничество с различни театрални организации в Гърция и Кипър. Тя е един от основателите на клоун формацията Back Home.
Сътрудничила е на Националния театър на Северна Гърция в образователни спектакли за тийнейджъри като „Ахилесовата ми пета“ и „През очите на другите“, както и продукцията „Децата на Едип“ в рамките на платформата „Среща на младите творци от Югоизточна Европа върху „Античната драма и политиката“.
Както БТА съобщи, 22-рото издание на международния фестивал на спектаклите за деца „Вълшебната завеса“ ще се проведе в Търговище от 15-и до 19 май.