Манастир "Света Богородица - Ястреб" край Ловеч за пръв път ще посрещне Великденските празници с камбанен звън. До Светата обител е изграден и нов път, което я прави достъпна за всеки, който иска да се поклони на това свято място.
„Камбаните са пет, дарени са от местен бизнесмен. Звукът е много хубав и цялата местност ще бъде огласена от този великолепен звън“, разказа за БТА отец Вениамин. Той добави, че новият път към манастира е през село Сливек и всеки, който желае, може да посети Светата обител с личния си автомобил или дори с автобус. 
„Посрещаме Великден с много трепет и с много очакване. Надявам се в този най-светъл празник да дойдат в тази Света обител и много православни християни“, каза още свещеникът.
Днешният манастир е наследник на древна Света обител. 
„Когато България пада под турско робство, Ловеч остава независим град няколко години след това и цялата книжовност и духовност се мести в този манастир. Тук са правени преводи и на Четвероевангелието. Тук се е съхранила българската духовност и книжовност“, разказа още отец Вениамин.
През 2012 г,. на Благовещение, възрастен човек му разказал, че в скала, където е бил манастирът е изписан образът на Божията майка. Свещеникът лично видял това и решил да търси останките от Светата обител.
„След дълго време търсене намерихме абсидата на олтара, вкопана в земята и над нея през 2013 г. започна изграждането на храма. След това и на камбанарията, сградата към манастира. Всичко това е построено само с добри приятели и с дарения. Баща ми беше основният строител на тази Света обител“, посочи още духовникът и добави, че централната част на храма е изписана само с български светии от художника Венцислав Калчев. 
По думите на отец Вениамин всичко е направено с много труд и с любов към Господ и Света Богородица.
„Продължаваме да строим - каквото можем правим. Сега изграждаме чешма, която да бъде в памет на баща ми, защото той много се потруди за въздигането на тази Света обител“, каза духовникът.
Предстои да се построи още една жилищна сграда с библиотека в нея, в която да се съхрани историята на Светата обител.
Отец Вениамин се надява, че някой ден в тази Света обител ще заживеят монаси и ще се води богослужебен монашески живот.
За Великден пожелава на българския народ възкръсналият Господ да дава на всички мир, здраве и божие благословение в домовете. „Да можем ние, всички българи - православните християни, да станем по-добри човечеци към всеки един от нас“, призова отец Вениамин.