Синът ми е нормален, защо му е лекар, заяви пред Нова тв майката на убиеца от Лясковец Петко Петков Стефанка. Тя е категорична, че, ако нещо се случи с Петко, ще се обеси.
"Ще се обеся и готово", казва майката на психично болният мъж, който уби командос от СОБТ и рани още трима.

"Бях в кухнята, синът ми ме дръпна. Започнаха да се чупят стъклата. Той в 9 часа ми каза да извикам линейка, че кръвта му ще изтече. Беше в коридора, бъбрекът му беше изваден. Синът ми е нормален, за какво ни е лекар? Ще се обеся, ако вкарат Петко в затвора", заяви Стефанка.

76-годишната жена сега живее в страх, че ще искат да й мъстят за това, което направи сина й.

Тя е категорична, че той не е стрелял по полицията. Не е и заплашвал учениците, не е пишел жалби срещу тях. "Жалбите ги писах аз. Имаме проблеми със съседите, те не говорят с нас, мислят се за най-умни", казва жената.

Припомняме, че се появи информация, че възрастната жена също е стреляла по ченгетата. После обаче стана ясно, че тя само е заблудила ченгетата, че синът й е мъртъв. Стефанка също бе задържана за няколко дни, но след това беше освободена.

Съседка на Петков от третия етаж разказва за драматичния ден. Беше много, много страшно. Синът ми не ни даваше да се докоснем до прозорците. Преди Петко биеше майка си, чувахме всичко, обясни пред камерите изплашена жена.