Много членове на секционни избирателни комисии не са се явили в изборните секции в общините Сливен и Нова Загора, съобщи за БТА говорителят на Районната избирателна комисия (РИК) - Сливен Даниела Василева. Извършват се замени.
Както БТА писа, в последните седмици на предизборната кампания имаше множество замени на членове на СИК, след като стана ясно, че изборният процес се усложнява заради видеозаснемането. В изборите в областта днес са ангажирани 2432 души.
"Всички избирателни секции в областта са отворени, машините работят, но има жалби от Котел и Сливен относно параваните, които се използват. Основанието е, че те са като тъмни стаички, покрити в горната част и лицата на гласуващите не се виждат", каза още говорителят на РИК.
В 21 МИР са разкрити 307 секции, от които една подвижна, 20 са секциите за хора с увреждания, разкрити са допълнителни в Женския затвор, Дома за стари хора, болниците "Хаджи Димитър, "Д-р Иван Селимински" и Военна болница в Сливен.
Секциите, в които се гласува машинно, са 247, в 26 - само с хартиена бюлетина.
В област Сливен за участие в изборите са регистрирани 21 партии и коалиции. Кандидатите, които ще се надпреварват за депутатски мандати (общо шест) за 21 МИР, са 152-ма, средната им възраст е 47 години.